nu 11°
Weerbericht Delden
lichte regen
02:00
11°
lichte regen
05:00
11°
lichte regen
08:00
12°
lichte regen
11:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

de twickeltoer mtb overgangstocht 2017 op zondag 27 augustus

Terug

De Twickeltoer MTB Overgangstocht 2017 op zondag 27 augustus

De Twickel Trappers houden dit jaar op zondag 27 augustus weer een overgangstocht: een tocht voor MTB en cyclecrosses. Het parcours wordt dit jaar uitgezet rond Markelo en Rijssen in verband met de aanleg van de A18. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: de 35 kilometer, de 55 kilometer en de 75.80 kilometer. Starten kan tussen 8.30 uur en 10.00 uur bij café de Boemel/ sporthal De Reiger aan de Reigerstraat 1.

We hebben het beste van de routes om Delden, Goor, Elsen, Rijssen, Markelo, Diepenheim en Hengevelde verzameld in een spectaculaire tour”, zo laat de organisatie weten. “Samengevat een prachtige route met volop natuurschoon, verrassende doorgangen en doorkijkjes over voornamelijk onverharde wegen verdeeld in zand- en bospaden, single tracks, gravel- en boerenwegen.”

De route van 35 kilometer is vooral bedoeld voor de jeugdige deelnemers, de minder getrainden en beginners. “De 55 kilometer is voor gevorderden en voor de echte geoefenden en fanaten hebben we de afstanden van 75/80 kilometer.” In alle routes is een tussenstop en pauze gepland en de langste afstand is zelfs voorzien van een tweede tussenstop.

De tocht wordt gehouden overeenkomstig de regels van de NTFU en is geheel bewegwijzerd met duidelijke pijlaanduidingen. “Er zijn servicebussen beschikbaar voor de echte pechgevallen. Voor lekke banden vragen wij deelnemers zelf een reparatie-set of een reserveband mee te nemen. De kosten van deelname bedragen 4 euro voor NTFU leden en 5 euro voor niet-NTFU leden. De jeugd tot 16 jaar kan zelfs gratis deelnemen mits onder begeleiding van een deelnemende volwassene. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig en afhankelijk van de weersomstandigheden ook de mogelijkheid tot het afspuiten van de fiets.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.