nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

delden houdt titel in eigenhand met spectaculaire zege op juventa_2019051218

Terug

Delden houdt titel in eigenhand met spectaculaire zege op Juventa

SV Delden heeft nog altijd volop kans om de titel te pakken in de Vierde Klasse A. De ploeg van Wouter Kwakkenbos won op zondag met 3-4 bij Juventa ’12 en staat daardoor stevig op plek 2. Koploper Borne heeft met nog twee duels te gaan een voorsprong van 1 punt op de blauw-gelen. Volgende week ontvangt Delden de concurrent op sportpark De Mors waardoor de ploeg de titel en directe promotie nog altijd in eigenhand heeft. Een ongelofelijk kunststukje als je bedenkt dat Delden vorig seizoen nog uitkwam in de Vijfde Klasse.

Delden speelde een prima eerste helft en kreeg in Wierden volop kansen om de tegenstander op ruime achterstand te zetten. Het duurde nog tot de 22e minuut voordat Delden het overwicht in de score wist uit te drukken. Het was Scott Wold die voor de treffer zorgde. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd het via Scott Wold 0-2. Hij rondde een fraaie combinatie met broer Sven goed af. Vlak voor de pauze deed Juventa iets terug waardoor Delden slechts met een doelpunt verschil aan de thee ging.

Na de rust gaf Delden de controle veel te veel uit handen. Dit speelde de thuisploeg in de kaart en Juventa drong steeds meer aan. In de 68e minuut leidde dit tot de 2-2. Hierna ging Delden weer op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er al in de 72e minuut via Scott Wold die daarmee zijn hattrick compleet maakte. De zege leek Delden alsnog uit de vingers te glippen toen Juventa tien minuten voor het einde de 3-3 tegen de touwen schoot. Joost Hendrikse zorgde in de 87e minuut echter alsnog voor de volle drie punten door de eindstand op 3-4 te bepalen.

Foto: André Otten

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.