nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
30°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

delden neemt het in finale nacompetitie op tegen angerlo vooruit

Terug

Delden neemt het in finale nacompetitie op tegen Angerlo Vooruit

SV Delden is nog één overwinning verwijderd van promotie naar de Vierde Klasse. De blauw-gelen speelden de afgelopen jaren geen rol van betekenis op het vijfde niveau, maar verrasten dit seizoen iedereen door knap derde te worden in de competitie. Ook in de nacompetitie doen de mannen van Wouter Kwakkenbos het uitstekend. Halle werd in de eerste ronde verslagen en afgelopen zondag kreeg Kilder geen voet aan de pedaal tegen de Deldenaren. Komende zondag wacht de laatste horde op sportpark De Mors: Angerlo Vooruit.

Angerlo is een plaats in de gemeente Zevenaar in de Nederlandse provincie Gelderland. De lokale voetbalclub deed het net als Delden prima in de competitie en werd uiteindelijk tweede in de Vijfde Klasse D. Tot de laatste speeldag maakte de ploeg uit Gelderland nog kans op de titel.

Trainer Wouter Kwakkenbos kan niet anders dan tevreden zijn met de huidige prestaties van zijn ploeg. “Het gaat erg goed. De afgelopen twee wedstrijden zijn weer zeer leerzaam geweest voor mijn jonge groep. Voor velen is dit het eerste seizoen bij de senioren en dan is het natuurlijk heel mooi en spannend om direct al nacompetitie voor promotie te mogen spelen.”

Zowel Halle als Kilder waren voor Delden totaal onbekend. “Ondanks dat we niet wisten wat we konden verwachten, begon de eerste wedstrijd tegen Halle fantastisch en we stonden na 10 minuten spelen al met 2-0 voor.” De bezoekers scoorden even later de aansluitingstreffer maar Delden heerste en Halle probeerde het vooral op de counter. “De uitslag had eigenlijk groter kunnen en moeten zijn.”

Het tweede duel tegen Kilder was bijzonder. Twee grote bussen vol met supporters reisden mee met de ploeg. “Het eerste kwartier was even wennen met kansen voor beide ploegen. Daarna namen wij het initiatief. De 0-2 ruststand en de 0-3 eindstand waren een logisch vervolg.”

Dan de finale. “Dat wordt opnieuw een stap in het leerproces van de spelers. Angerlo Vooruit is ook onbekend, maar we weten natuurlijk dat ze tweede zijn geworden in de Vijfde Klasse. Het belooft vooral een spannende en gelijk opgaande wedstrijd te worden. We hebben voordeel dat we thuis spelen. Op ons veld en met onze trouwe en fanatieke supporters hoop ik op een spannende wedstrijd met een mooi resultaat.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.