nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

delden verliest in eigenhuis van hekkensluiter sportlust

Terug

Update: Delden verliest in eigenhuis van hekkensluiter Sportlust

SV Delden heeft zichzelf op zondagmiddag een slechte dienst bewezen. Op sportpark De Mors ging de ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis met 1-3 onderuit tegen directe concurrent en hekkensluiter Sportlust Glanerbrug. Bij de rust stonden de gasten al met 0-1 voor. Door de nederlaag wisselen de ploegen van plaats op de ranglijst en is Delden de nieuwe rode lantaarndrager.

Delden begon niet sterk aan het duel en moest het initiatief laten aan de gasten uit Glanerbrug. De blauw-gelen mochten vooral doelman Ivo Otten danken dat ze al niet vroeg in het duel om een achterstand kwamen. Toch ging het na een half uur spelen mis. Een onoplettendheid in de verdediging werd genadeloos afgestraft door de hekkensluiter van de Vijfde Klasse B: 0-1. Delden kreeg vlak daarna de kans om alweer op gelijke hoogte te komen. Timo Gerritsjans zag zijn inzet echter tegen de buitenkant van de paal komen. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Na de pauze ging het gelijk mis voor de thuisploeg. Er werd niet goed ingegrepen in de verdediging en zo kon Sportlust de score verdubbelen naar 0-2. Delden had hierna geen andere keuze en moest de aanval zoeken. Dit leverde aanvankelijk nog niet veel op maar in de 75e minuut viel toch de aansluitingstreffer. Een uitstekende voorzet van Jordy Drenth werd door Erwin Morsink onberispelijk binnengeschoten: 1-2.

Het doelpunt gaf Delden nieuwe energie en Sportlust werd in de verdediging gedrukt. Het was wachten op de gelijkmaker in deze fase maar het ontbrak Delden aan het nodige geluk. Niek Boerboom zag tot twee keer toe zijn inzet stranden op het aluminium en even later raakte Delden nog een keer de paal. De grootse kans volgde echter in de 81e minuut toen de scheidsrechter Delden een penalty gaf. Ook nu was Boerboom niet gelukkig en zag zijn inzet worden gekeerd. In de laatste minuut maakte Sportlust aan alle spanning een einde door uit een counter de 1-3 eindstand op het scorebord te brengen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.