nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

delden wint ruim van angerlo vooruit en promoveert naar vierde klasse

Terug

Video: Delden wint ruim van Angerlo Vooruit en promoveert naar Vierde Klasse

SV Delden heeft op zondag promotie naar de Vierde Klasse afgedwongen. De ploeg van Wouter Kwakkenbos won op het eigen sportpark De Mors de finale van de nacompetitie met 5-1 van Angerlo Vooruit.

Delden kende een perfecte start van de wedstrijd en stond al na tien minuten spelen met 2-0 voor. Twee keer sneed de Deldense aanval door het hart van de defensie van Angerlo en Sven Lutke Willink (4e minuut) en Joost Hendrikse (10e minuut) rondden prima af. Na een half uur spelen sloeg het zeer efficiënte Delden opnieuw toe. Joost Hendrikse schoot een lage voorzet hoog in het doel: 3-0. Angerlo deed na 33 minuten iets terug uit een corner en voerde hierna de druk op Delden op. Verder dan één treffer kwamen de bezoeker echter niet.

Na de pauze nam Delden het heft weer in handen en ging ook het laatste sprankje hoop van de ploeg uit Gelderland verloren. Scott Wold scoorde in de 48e minuut de 4-1 en besliste daarmee het duel. Sven Wold kreeg in de 75e minuut van elf meter de kans de voorsprong nog verder uit te bouwen maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. De 5-1 kwam er even later toch via Sven Lutke Willink. Eindstand 5-1.

Deldense derby

Door de overwinning promoveert Delden naar de Vierde Klasse. In deze klasse komt ook buurman Rood Zwart uit. Hoewel de KNVB uiteindelijk de competitie indeling bepaalt, lijkt de kans groot dat er volgend seizoen weer twee Deldense derby’s op het programma staan.

Live uitzending

Voor het eerst was een voetbalwedstrijd live te volgen op Nieuws uit Delden. Hoewel er op technisch gebied nog wel wat verbeterd kan worden, was de livestream met ruim 400 volgers een groot succes.

Video: Ruben Eijsink

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.