nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

deldens rallyteam komt topsnelheid te kort voor topklassering in vechtdalrally

Terug

Deldens rallyteam komt topsnelheid te kort voor topklassering in Vechtdalrally

Het Deldense rallyteam De jong heeft vorige week de Vechtdalrally afgesloten op een zeventiende plek in het algemeen klassement en een derde plek in de eigen klasse. Door de vele lange rechte stukken die in het parcours waren opgenomen, lag de topsnelheid erg hoog en dat was in het nadeel van het Deldense team. “Er had meer in gezeten maargezien de omstandigheden zijn we toch tevreden over het verloop. De Volvo hield zich ook uitstekend staande.”

Het team verscheen dit keer aan de start met Thom de Jong en met vaste reserve navigator Dinant Klumpers uit Goor. Onder relatief warme omstandigheden werd er begonnen aan de razendsnelle proeven met lange rechte stukken. Thom de Jong: “Wij hebben voor een wat kortere overbrenging gekozen zodat de Volvo binnen no time zijn maximale topsnelheid van 180km per uur bereiken kan. Maar dit bleek nu te kort, aangezien de concurrentie een waanzinnige snelheid kon bereiken van ruim 200 km per uur. We moesten dus alles op alles zetten om niet te veel tijd te verliezen.”

Dit resulteerde in twee schuivers. “We gingen iets over het randje en dat heeft ons het nodige tijdverlies opgeleverd. Het tempo hebben we daarna wat teruggeschroefd. Toen Dinant Klumpers ook nog eens ziek werd, was duidelijk dat een topklassering er dit keer niet inzat.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.