nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

deldense esther wender technisch directeur bij basketbalbond

Terug

Deldense Esther Wender Technisch Directeur bij basketbalbond

Esther Wender uit Delden is aangesteld als Technisch Directeur van de Nederlandse Basketball Bond.  De functie van Technisch Directeur is nieuw bij de NBB en is voortgekomen uit de reorganisatie bij de basketballbond. Volgens  Wender biedt haar benoeming enorme kansen: “Ik vind het een uitdaging om binnen het beperkte financiële topsportklimaat in Nederland toch aansprekende resultaten te behalen. Ik kan mijn passie voor het basketball in deze functie optimaal kwijt, mooier kan toch niet.” 

De 47-jarige Wender, die 14 oktober in haar nieuwe functie begint, is als Technisch Directeur verantwoordelijk voor de hele afdeling topsport. Daaronder vallen de vrouwen, de mannen, het rolstoelbasketball en talentontwikkeling. Voor het vrouwenprogramma werkt de NBB nauw samen met CTO Amsterdam, voor het rolstoelbasketballprogramma met CTO Papendal en daarnaast voor beide programma’s ook met NOC*NSF. De nationale mannenploeg en het MU20-team vallen op dit moment onder de verantwoording van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB). Met deze organisatie wordt de komende tijd de toekomst van het programma verder besproken. Wender zal nauw samenwerken met de vele betrokken partijen in het topbasketball.

Als basketbalster heeft de Deldense een fraaie staat van dienst. Wender maakte haar debuut in het Nederlands vrouwenteam in 1985 en speelde als center maar liefst 106 interlands. Op clubniveau kwam ze uit voor Tonego (Haaksbergen), Jolly Jumpers (Tubbergen), Mount Marty College (USA), Canadians (Amsterdam), Den Helder en Zaragoza (Spanje). Bij die laatste club sloot ze haar carrière als professioneel basketbalster af.

Bron: www.basketball.nl

advertenties

10 okt 2013

“Esther van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan.”

Wil van Meegdenburg 10-10-2013 @ 19:15 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.