nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

dhv degradeert met een opgeheven hoofd uit de eerste klasse

Terug

DHV degradeert met een opgeheven hoofd uit de eerste klasse

​Famke Veltman blijft aan als trainer en coach

Na jarenlang in de eerste klasse te hebben gehandbald, is de eerste team van de Deldense handbalvereniging uit de eerste klasse gedegradeerd. Met twee gewonnen wedstrijden en een gelijkspel was het voor de dames niet mogelijk om zich in de klasse te handhaven. “De afgelopen jaren zijn er veel basisspelers gestopt en door een leeftijdgat in de jeugd is het niet gelukt om dit volledig op te vangen”, zo verklaart trainer Famke Veltman.”

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd tegen Hacol ’90 op het programma. Met een lichtelijk gehavend team zonder de vaste linkeropbouwers reisden de dames af naar Oldenzaal. Gelukkig waren er drie C jeugd spelers welwillend om na hun eigen wedstrijd aan te sluiten bij de dames 1. “De sfeer vooraf in de kleedkamer was energiek. Met opgeheven hoofd stapten de dames het veld op om tegen de nummer 4 uit de competitie hun laatste wedstrijd van het seizoen te spelen.”

In het begin van de wedstrijd had Delden veel moeite met het sterke een tegen een spel van Hacol. Toch kon DHV bijblijven door goed uitgespeelde spelsituaties in de aanval die zelfs leidden tot een ‘wave’ door de supporters op de tribune. De hele wedstrijd gingen de teams, zoals vaker dit seizoen, gelijk op. “In de tweede helft was het dus zaak om het spel voort te zetten en proberen om een punt voor te komen. De dames gingen voor de winst en de verdediging stond in de tweede helft als een huis. Helaas werden er in de aanval een paar kansen gemist en wist Hacol de mogelijkheden wel te benutten. Hierdoor liep de thuisploeg in de laatste minuten van de wedstrijd uit tot een eindstand van 19-16.” Na de wedstrijd werd door DHV een bloemetje aangeboden aan de scheidsrechter die zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière floot.

DHV degradeert weliswaar, maar neemt met opgeheven hoofd afscheid. “Een degradatie geeft kansen om opnieuw te bouwen. Het inpassen van B en C jeugd in de damesselectie wordt bijvoorbeeld mogelijk gemaakt. De aflopen paar wedstrijden, waarin mooi spel zich afwisselende met perioden van slordigheden maar waarin met enkele doelpunten verschil werd verloren en tegen Stormvogels werd gewonnen, biedt goede moed voor het komend seizoen.”

Famke Veltman blijft aan als trainer en coach

Het doel is dan ook om volgend jaar in de tweede klasse bovenin mee te draaien. “Als trainer en coach vind ik het een groot compliment waard, dat het team het hele seizoen een goede sfeer heeft behouden en er iedere training weer staat. Ook met mijn verzoeken om feedback voor de trainersopleiding, foto’s en video’s te maken tijdens trainingen en wedstrijden, heeft het team altijd voor mij klaar gestaan. Mede door de enthousiaste en fanatieke spelers heb ik besloten om seizoen 2019/2020 bij DHV te blijven als trainer/coach.”

De nieuwe damesselectie gaat zich nu richten op de bekerwedstrijden. De eerste bekerwedstrijd wordt gespeeld op 14 mei om 20.30 uur in sporthal de Reiger in Delden. “Wij hopen dat we dan met een volle tribune de ‘wave’ kunnen inzetten.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.