nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

dhv kan start nieuwe jaar niet opluisteren met zege

Terug

DHV kan start nieuwe jaar niet opluisteren met zege

De dames van DHV zijn er niet in geslaagd om punten te pakken in de ontmoeting met nummer drie Langeveen. Het eerste duel van 2019 eindigde in een 23-14 nederlaag voor de Deldenaren.

Het was duidelijk dat het voor de hekkensluiter een lastige opgave zou worden om punten te pakken bij Langeveen. Toch gingen de bezoekers, onder leiding van de nieuwe coach Famke Veldman, goed aan de wedstrijd. De doelpunten waren schaars in de openingsfase en dat zorgde voor kleide verschillen. DHV stond goed in de dekking en de keeper deed haar werk naar behoren. Toch moest DHV aan het einde van de eerste helft toezien hoe Langeveen langzaam meer controle kreeg en afstand nam. Ruststand: 11-6.

In de rust werden de afspraken nogmaals doorgesproken. Door de dekking compacter te houden en nog meer voor elkaar te werken in de aanval, moest het tij worden gekeerd. Het leverde mooie aanvallen en kansen op, maar DHV bleek in de afronding niet altijd even scherp. Langeveen bleef ondertussen wel scoren en liep daardoor nog verder uit. Toen een speelster aan Deldense kant ook nog eens uitviel met een gebroken pols, was de zege voor de thuisploeg veilig.

Volgende week speelt DHV haar volgende wedstrijd thuis tegen De Lutte om 20.30 uur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.