nu 16°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
16°
half bewolkt
17:00
16°
lichte regen
20:00
14°
lichte regen
23:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

dhv laat punten liggen in de lutte

Terug

DHV Laat punten liggen in De Lutte

Waar de dames van DHV afgelopen week nog een uitstekende seizoensstart kenden, verzuimden zij afgelopen zaterdag om de punten uit de Lutte mee naar Delden te nemen. Halverwege keken de Deldenaren nog tegen een 7-10 voorsprong aan, maar na de pauze ging het verkeerd. De Lutte kwam terug en zegevierde uiteindelijk met 18-15.

“De opdracht van trainer en coach Jaap Gruben was voorafgaand aan de wedstrijd helder”, zo liet het team na afloop weten. “In de dekking handen omhoog, schuiven én uitstappen op de linkshandige afstandschutter van SV De Lutte.” In de openingsfase leken de dames deze woorden echter te zijn vergeten, en kwamen hierdoor al direct op een 2-0 achterstand. Met een aantal knappe reddingen, was het vooral keepster Kim Hoentjen-Ter Elst die de Deldense formatie in de openingsfase behoedde voor nog meer tegentreffers.

Hoewel de dames van SV De Lutte duidelijk beter in de wedstrijd zaten dan die van DHV, wisten zij toch ook hun aanvallen niet te belonen met een doelpunt. DHV kon hierdoor weer langzaam opkrabbelen en de stand terugbrengen tot 4-4. Vanaf dat moment ging de score gelijk op. In het tweede gedeelte van de eerste helft begon de aanval aan Deldense kant beter te lopen en werden ook de doelkansen benut. Er werd zelfs een gat van drie punten geslagen en dit wisten de dames vast te houden tot aan de thee. Ruststand: 7-10.

DHV probeerde na de pauze het goede spel van het einde van de eerste helft voort te zetten, en dat leek aanvankelijk te lukken. De voorsprong werd in stand gehouden en de bezoekers kregen zelfs mogelijkheden deze verder uit te bouwen. Mede door vier gemiste strafworpen werd de thuisploeg echter in leven gehouden. Dit bleek halverwege de tweede helft een dure fout. Femke Groote Schaarsberg, in de eerste helft goed voor 5 treffers, en Marije Keizer vielen beiden geblesseerd uit. Deze aderlating haalde de bezoekers uit Delden helemaal uit hun ritme en daar profiteerde De Lutte optimaal van. Onder aanmoediging van een niet altijd even sportief publiek, kwam de thuisploeg langszij. Een slordige laatste 5 minuten met veel onnodige balverlies aan Deldense zijde bracht de Lutte vervolgens de voorsprong. En deze gaven ze niet meer weg. Eindstand 18-15.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.