nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

eds in actie in verschillende competities

Terug

EDS in actie in verschillende competities

De spelers van de Eerste Deldense Schaakclub hebben in februari weer een serie wedstrijden gespeeld. De ploeg kwam zowel voor de interne als de externe competitie in actie.

Voor de interne competitie werden de laatste twee voorrondes gespeeld. In de voorlaatste ronde viel een grote verrassing te noteren. Gijs Knaken koos een rustige, gezonde opstelling tegen kampioen Marinus Tibbe en wist een mooie aanval met winst te bekronen. De uitslagen: T. Reinders – M. Pots 0-1; W. Venerius – Bartelink 0-1; G. Knaken – M. Tibbe 1-0; B. Mulders – M. Mentink ½-½; H. Fiselier – M. Pots 0-1.

In de laatste ronde van de voorronde waren er geen grote verrassingen. Meest opvallend was wellicht de fraaie eindspelwinst van Ger van den Berg tegen Bas Mulders. Na de inhaalwedstrijden begint op 25 februari de eindronde, waarbij in twee groepen wordt gespeeld. De uitslagen: T. Reinders – L. Bergman 1-0; G. Knaken – W.Venerius 0-1; B. Mulders – G.v.d. Berg 0-1; M. Pots – M. Mentink 1-0; F. Muthing – H. Fiselier 1-0; D. Trigg – E. Bartelink 0-1. De stand aan kop: 1. M. Pots; 2. F. Muthing; 3. M. Tibbe; 4. E. Bartelink; 5. A.Rol.

Twee weken geleden EDS voor de SBO-cup tegen ENO. Nu kwamen de ploegen elkaar ook tegen voor de externe competitie. Ook dit keer lukte het niet om te winnen. Aan het eerste bord speelde Marinus Tibbe een ingewikkelde variant van het Koningsgambiet. Hij had het initiatief, maar meer dan remise zat er niet in. Evert Bartelink maakte in het middenspel van een Italiaanse partij een fout en verloor op slag. Ook Art Rol, in een lastige Franse partij en Maurice Pots, die in het eindspel een paard verloor, konden het niet bolwerken, 3½-½ voor ENO dus.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.