nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

eds trapt nieuwe jaar af met thematoernooi en viertallencompetitie

Terug

EDS trapt nieuwe jaar af met thematoernooi en viertallencompetitie

De spelers van de Eerste Deldense Schaakclub hebben hun eerste wedstrijden in het nieuwe jaar weer achter de rug. De afgelopen periode stonden een snelschaakkampioenschap, een thematoernooi en de viertallencompetitie op de agenda.

Op de laatste speeldag van 2018 stond traditioneel het snelschaakkampioenschap op het programma. Onder het genot van een hapje en een drankje werd verwoed gestreden in de partijen met 6 minuten bedenktijd per persoon per partij. Al gauw bleek het een tweestrijd tussen Art Rol en Maurice Pots te worden. Uiteindelijk won Art de onderlinge partij en bleef zo Maurice een 1 punt voor. De eindstand: 1. A. Rol; 2. M. Pots; 3. M. Tibbe; 4. M. Mentink en F. Muthing; 6. E. Bartelink en R. Weijers; 8. G. Knaken; 9. H. Fiselier; 10. T. Reinders; 11. L. Bergman.

Op de eerste maandag van 2019 speelde de EDS een thematoernooi. Het thema was een voorgeschreven opening, die met zwart ooit door wereldkampioen Carlsen was gespeeld. In de praktijk (3 ronden rapid) bleek toch juist wit het makkelijkst tot aanval te kunnen komen. Een paar dagen later speelden de Deldense schakers voor de viertallencompetitie tegen HSC-Stork. In de loop van de avond bleek het verschil in rating (gemiddeld meer dan 200 punten) toch beslissend. Alleen Evert Bartelink wist te winnen, waardoor de EDS met een 3-1 nederlaag huiswaarts keerde.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.