nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

een valse start van de competitie voor de korfballers van zwart wit1

Terug

Een valse start van de competitie voor de korfballers van Zwart Wit

Korfbalvereniging Zwart Wit uit Delden is de veldcompetitie van het seizoen 2018-2019 zwak begonnen. In een zeer matige wedstrijd tegen Haarlem lukte het de Deldense formatie niet om de punten thuis te houden. Eindstand: 8-11.

De voortekenen voor de wedstrijd waren goed. Al bijna een jaar was de Deldense club ongeslagen in thuiswedstrijden. De laatste verliespartij dateerde van oktober 2017. Met de relatief onbekende tegenstander Haarlem was het echter afwachten hoe de competitiestart zou verlopen.

Zwart Wit kon aan het begin van de wedstrijd nog goed in haar spel komen. Ondanks dat er veel kansen voor nodig waren, werd een 3-1 voorsprong genomen. Haarlem zette vervolgens een tandje bij en dat resulteerde in een spannend, maar technisch weinig hoogstaande wedstrijd. Aan beide zijden liet het aanvallend vermogen zeer te wensen over. Met name de Deldenaren hadden moeite om in hun spel te komen en er werd fout op fout gestapeld. Bij de rust hadden de Haarlemmers het initiatief overgenomen en werd bij een veelzeggende stand van 3-5 de kleedkamers opgezocht.

Ondanks de wil aan beide zijden, bleef het spelbeeld in de tweede helft onveranderd. Zwart Wit had het vizier zeer slecht afgesteld. Kansen werden voldoende gecreƫerd, maar het lukte maar zelden om tot een treffer te komen. Haarlem behield de marge van twee punten. Bij een stand van 7-9 werd aan Deldense zijde een strafworp gemist, waarop Haarlem via een schot direct afstand kon nemen. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd. Eindstand: 8-11.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.