nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

goud en zilver voor team de jong in twenterally

Terug

Goud en zilver voor team De Jong in Twenterally

Afgelopen weekend stond de Conrad Twente Rally in Hengelo en omgeving op de agenda. Voor Deldenaar Thom de Jong was het inmiddels de 29 keer dat hij aan de start stond, dit keer met vaste inval navigator Dinant Klumpers uit Goor. De thuisrally werd grondig voorbereid en ook het service team liet niets aan het toeval over om hier goed te kunnen scoren. De moeite bleek niet voor niets. Met een tweede plek algemeen en een eerste plaats in de klasse werd een prachtige prestatie geleverd.

De bekendeVolvo 240 Turbo werd in September nog de sporen gegeven in de Duitse Reckenbergrally waar een probleem met het gasklephuis naar voren kwam. Dit probleem was inmiddels opgelost. De Deldense formatie startte de rally dit keer in de categorie ‘Historics’, naast spraakmakende auto’s waaronder de BMW M3, Audi Quatrro, Ford Escort, Lancia Delta en snelleOpels.

Zaterdagavond stonden er 4 proeven rondom Boekelo en Rutbeek op het programma. Deze werden in het donker gereden en een probleem dat naast de opkomende mistbanken ook ontstond was het stof wat bleef hangen op de onverharde paden. Met zeer slecht zicht crashten dan ook een aantal teams uit de wedstrijd, sommigen met serieuze schade. Met enige terreinkennis en ervaring draaiden Thom en Dinant twee maal de snelste tijd en sloten ze de eerste etappe af op een mooie derde plek algemeen.

De zondag gaf nog eens 12 proeven met veel variatie rondom Stepelo, Bentelo, Zeldam en de publieksproef op Hengelo-Zuid. Onder mooie weersomstandigheden kregende duizenden toeschouwers mooie autosport voorgeschoteld en zat de top 3 binnen een halve minuut van elkaar. De grote maar snelle Volvo hield zich goed en met goed teamwerk wonnen ze nog eens 4 proeven wat uiteindelijk goed bleek voor een zeer goede tweede plaats en een eerste plaats in de klasse.

Een mooie afsluiter van een prima seizoen voor het rallyteam uit Delden. In de winterstop zal de Volvo het nodige onderhoudkrijgen enin 2019 gaat het team hun 30e jaar rallysport beleven!

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.