nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

handbalmeiden twickel college delden 4e van nederland

Terug

Handbalmeiden Twickel College Delden 4e van Nederland

De meiden uit klas 1 en 2 van het Twickel College Delden hebben op vrijdag 7 juni de landelijke finale handbal van het voortgezet onderwijs gespeeld. Het team uit Delden vertrok rond half 9 met gymdocent Luuk Horstink naar het sportcentrum in Papendal.

De eerste wedstrijd, tegen het Marianum uit Groenlo, was gepland om 11.15 uur. Na een stroeve start wonnen de Deldense meiden uiteindelijk met 8-6. De tweede wedstrijd speelden ze tegen het Carmel College Salland uit Raalte. Ook deze school had haar eerste wedstrijd gewonnen en daarom werd deze wedstrijd erg belangrijk. Na een 4-2 voorsprong verloor Delden helaas met 8-5. De laatste poulewedstrijd werd daarentegen met 8-4 van het Trevianum uit Sittard gewonnen.

Op basis van de behaalde tweede plek in de poule, speelden de Twickelmeiden om de 3e/4e plek tegen de nummer twee uit de andere poule, het Regius College uit Schagen. Na een zeer goede start verloor Delden de wedstrijd helaas nipt met 8-6 en werd het schoolteam van het Twickel College uiteindelijk 4e van Nederland.

Aangezien het toernooi op Papendal was, kwam het team nog een aantal beroemde handbaldames tegen. De leerlingen maakten dankbaar gebruik van de situatie en gingen op de foto met Jessy Kramer en Debbie Bont.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.