nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

hardloopclinics in delden bij awd2005

Terug

Hardloopclinics in Delden bij AWD2005

Atletiek en Wandelvereniging AWD2005 houdt ook dit jaar weer een hardloop clinic voor recreanten die graag 5 kilometer aan een stuk willen joggen. Gedurende 20 tot 25 weken zal er iedere maandagavond 19.30 uur gestart worden vanaf het AWD2005 sportcomplex aan de Morsweg 23 in Delden, naast het scoutingterrein. De eerstvolgende beginnerstraining zal op 13 april 2015 van start gaan. De kosten bedragen 50 euro. Aanmelden kan via: awd2005@gmail.com

“Om te beginnen met hardlopen is het belangrijk dat je onder begeleiding van een gediplomeerde trainer begint”, zo laat de vereniging weten. “Je voorkomt dan onnodige blessures en je gaat niet te hard van stapel. Als je vooral in het begin te hard loopt, heb je de kans om blessures op te lopen waardoor de effecten en het plezier van hardlopen minder worden. En dat is juist niet de bedoeling. Een goede opbouw om uiteindelijk 5 of 10 km te kunnen hardlopen is zeer belangrijk.”

Gevorderde hardlopers

Ook voor de reeds gevorderde lopers die onder begeleiding en in een hardloopgroep willen lopen, heeft de AWD al jaren een 5 en 10 kilometer hardloopgroep. Mensen die graag meer kilometer kunnen of willen afleggen zijn van harte welkom om in verenigingsverband te trainen onder deskundige begeleiding. Lopen in een groep is gezellig, je leert nieuwe mensen kennen, het motiveert, stimuleert en het kan werken als een stok achter de deur.”

Sportief wandelen

Mensen die niet willen hardlopen maar wel in beweging willen blijven, zijn van harte welkom bij de wekelijkse wandelgroep. Iedere dinsdagavond om 19.15 vertrekt deze groep vanaf de accommodatie om in de omgeving van Delden te wandelen. “Wandelen kunnen we allemaal en ook hier geldt: lopen in en groep is gezelliger dan alleen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.