nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

indoor ambt delden 2019 bij paardensportcomplex de hoffmeijer in ambt delden

Terug

​Indoor Ambt Delden 2019 bij paardensportcomplex ‘De Hoffmeijer’ in Ambt Delden

Het Indoor Ambt Delden 2019 staat voor de deur. Onder deze naam organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor paarden. Het evenement vindt plaats in het prachtige paardensportcomplex ‘De Hoffmeijer’ in Ambt Delden. Het programma bestaat uit 6 dagen paardensport, met marathonwedstrijden, dressuur en springen voor regionale en landelijke ruiters en menners.

Dit jaar is het evenement van 26 januari t/m 2 februari. Op zaterdag 26 januari wordt er gestart met de Twente-cup wedstrijden voor menners. Deze indoor marathonwedstrijd voor enkel- en tweespannen zorgen elk jaar voor een waar spektakel in de Hoffmeijer, zeker op zaterdagavond wanneer de finale-rubrieken van de Twente-cup competitie worden verreden. De wedstrijden worden georganiseerd samen met de bekende menvereniging de Koets’n Keerls.

Zondag 27 januari staat de hele dag in het teken van de dressuur klasse B t/m M. Doordat de Hoffmeijer beschikt over drie rijhallen kunnen de deelnemers in een hal inrijden om vervolgens direct na elkaar twee proeven te rijden.

Van woensdag t/m vrijdag zijn er springrubrieken vanaf de lichte klasse BB tot aan de hogere klassen ZZ. Hoogtepunten zijn de springrubrieken op zaterdag 2 februari die open staan voor de top van de Nederlandse springsport. Zo zal er op zaterdagavond gestreden worden om de Grote Prijs van Ambt Delden in een parcours van 1.40 m. In de voorgaande jaren waren er ruim 60 deelnemers in deze rubriek, waaronder bekende Twentse ruiters als Remco Been en de broers Ben en Wim Schröder. Maar ook ruiters en amazones uit andere delen van het land weten Indoor Ambt-Delden te vinden, zoals de Brabanders Piet Raaymakers jr en Jack Ansems en de Friese Marriët Hoekstra, die de Grote Prijs van Ambt-Delden zowel in 2017 als in 2018 op haar naam wist te schrijven. Zij heeft aangegeven ook dit jaar weer van de partij te zijn!

Parkeren en toegang is tijdens het gehele evenement vrij. Bij paardensportcentrum De Hoffmeijer is er tevens gratis toegang tot wifi.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.