nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

kapotte koppelingspedaal laat team de jong kansloos voor de prijzen in rally sulingerland

Terug

Kapotte koppelingspedaal laat team De Jong kansloos voor de prijzen in rally Sulingerland

Het rallyteam van Thom de Jong heeft vorige week deelgenomen aan de rally Sulingerland in de regio rond Diepholz en Minden. Het Deldense team reed de wedstrijd met in totaal 13 proeven uiteindelijk zonder problemen uit, maar was bij voorbaat al kansloos voor de prijzen. De pechduivel sloeg toe voor de start van de eerste proef. Een deel van het koppelingspedaal brak spontaan af, waarschijnlijk ouderdom en slijtage.

Ondanks de tegenslag op vrijdag, kon de Volvo op zaterdag toch van start. “Doorrijden en starten was in eerste instantie geen optie”, vertelt De Jong. “Maar aangekomen op het servicepark werd besloten om de schade te repareren en de daarbij horende tijdstraf te accepteren. We mochten daardoor op zaterdag starten, maar wel met een kwartier tijdstraf.”

Doordat er door de tijdstraf geen eer meer te behalen was, werd besloten om het publiek te vermaken met het spektakel dat een dwarse Volvo 240 Turbo kan geven. “Het publiek vond het prachtig en wij zelf natuurlijk ook. Ondanks de tegenslag kijken we met goed gevoel terug op het weekend. De organisatie had fantastische proeven uitgezet met grote delen gravel. Met een heerlijk zonnetje erbij was het een mooi weekend. We hebben uiteindelijk ook de finish gehaald en dat kunnen twintig van de in totaal 72 deelnemers niet zeggen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.