nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

korfballers zwart wit pakken kampioenschap na monsterzege

Terug

Korfballers Zwart Wit pakken kampioenschap na monsterzege

Het eerste team van korfbalvereniging Zwart Wit heeft op spectaculaire wijze het kampioenschap in de Derde Klasse in de zaal gepakt. De Deldenaren stonden voor aanvang van de laatste competitieronde één punt achter op koploper Club Brothers. De ploeg uit Groningen, die vorige week nog werd verslagen in Sporthal de Reiger, had in nummer drie WSS (dat ook nog een theoretische kans had op de titel) echter een beduidend zwaardere tegenstander dan de Deldenaren (hekkensluiter Vitesse).

Zwart Wit speelde niet alleen voor het kampioenschap, maar ook voor promotie naar de Tweede Klasse. Dit zou bij winst zeker zijn, ongeacht het resultaat op de andere velden. De ploeg van Rudi Struijk wilde echter ook met ruime cijfers winnen van Vitesse uit Beilen in het geval Club Brothers – WWS in een gelijkspel zou eindigen. In dat geval zou een winst met 11 doelpunten verschil genoeg zijn voor het kampioenschap.

Dat deze marge tot de mogelijkheden behoorde, werd als snel in het duel duidelijk. De ploeg van Rudi Struijk na snel afstand en bouwde de voorsprong in het verloop van het duel verder uit. Na het laatste fluitsignaal stond er een 8-23 eindstand op het scorebord. Toen het nieuws kwam dat Club Brothers op eigenveld met 17-23 had verloren, kon de champagne worden ontkurkt. Club Brothers eindigt door de nederlaag als derde en grijpt zodoende niet alleen naast het kampioenschap maar ook naast de promotie.

“Het eerste wil vooral alle supporters bedanken die hen zijn komen aanmoedigen in Beilen tijdens deze belangrijke wedstrijd, maar ook alle supporters die hen het gehele zaalseizoen hebben gesteund Zonder jullie zouden zij dit niet hebben kunnen doen en zij hopen dan ook zeer dat jullie hen tijdens de wedstrijden op het veld evengoed blijven aanmoedigen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.