nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

pech achtervolgt edwin geerdink ook bij nk marathon mountainbike

Terug

Pech achtervolgt Edwin Geerdink ook bij NK Marathon mountainbike

Het seizoen begon zo mooi voor Deldenaar Edwin Geerdink, maar aan het einde heeft hij ook zijn dosis pech wel gehad. In juli van dit jaar legde de mountainbiker beslag op de NL Cup en kroonde zich tot beste amateur van Nederland. Bij het aansluitende NK in Landgraaf was hij de grote favoriet, maar gooide een lekke band roet in het eten. In de strijd om de titel bij de amateurs op het NK Marathon wachtte hem hetzelfde lot.

Het was vanaf het begin van de wedstrijd van 115 kilometer stuivertje wisselen, zo schrijft de website bikesight.nl. “Geerdink (Craft-Ten Tusscher) had de sterkste start, maar werd na een lekke band in de Voerstreek gepasseerd door De Bruin (Merida-Bassa) en Motshagen. Geerdink vocht zich echter terug en in het middelste gedeelte van de koers vond het trio elkaar in een grote groep, met Timmer op een paar minuten achterstand. Waar Geerdink op ongeveer 30 kilometer voor de streep een solo-aanval plaatste, kwamen Motshagen en De Bruin (soms op hangen en wurgen) in een kleinere groep te rijden.”

“In de finale leek Geerdink knap stand te houden en reed De Bruin toch nog weg bij Motshagen. Doordat zijn voorband door het eerdere lek te weinig lucht bevatte, kreeg Geerdink in de afdaling naar ‘de camping’ een stootlek. Hij legde de laatste 8 kilometer naar de streep noodgedwongen af op zijn velg en dat kostte hem niet alleen het goud, maar ook het zilver en brons.” Hij kwam uiteindelijk als vierde over de finish.

Bron: www.bikesight.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.