nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

rallyteam de jong sluit seizoen af met knappe tweede plek

Terug

Rallyteam De Jong sluit seizoen af met knappe tweede plek

Afgelopen zondag werd onder wisselende weersomstandigheden de Conrad Twenterally verreden met proeven rond Hengelo, Zeldam, Bentelo en Stepelo. De laatste rally van het jaar trok zoals gewoonlijk weer veel deelnemers en zelfs enkele buitenlandse equipes. Uiteraard stond ook de Volvo van Thom de Jong en navigator Sjoerd Weernink weer aan de start voor hun thuiswedstrijd.

Na het mooie weer van de week ervoor had de herfst nu echt zijn intrede gedaan en dat zorgde voor gladde omstandigheden op de weggetjes in het buitengebied. Zelfs de publieksproef op Hengelo Zuid lag er glad bij. Dit uiteraard tot vermaak van het in groten getale aanwezige publiek.

Het ‘Deldense’ duo had zich met het serviceteam goed voorbereid op deze rally en de 240 Turbo liep als een tierelier. Hierdoor ontwikkelde zich een spannende strijd met een concurrent om de eerste plek in de klasse en groep. Slechts zeven seconden scheidden de teams bij de laatste proef. Door een klein probleem met de koppeling van de Volvo moesten De Jong en Weernink uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

Al met al was het Deldense team meer dan tevreden dat ze onder deze lastige omstandigheden, waarin menig team zich verslikte, de Zweedse tank heelhuids in het parc-ferme konden parkeren. In de winterperiode zal het nodige onderhoud aan de Volvo gedaan worden en zodat er in 2018 weer van start gegaan kan worden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.