nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

spelers eds in actie voor competitie rekveldtbeker en veteranenkampioenschappen

Terug

Spelers EDS in actie voor competitie, Rekveldtbeker en veteranenkampioenschappen

De spelers van de Eerste Deldense Schaakclub hebben afgelopen week gespeeld voor de competitie en de Rekveldtbeker. Ook werden enkele spelers afgevaardigd naar de veteranenkampioenschappen.

Rekveldtbeker

Voor de Rekveldtbeker, waarbij de op papier zwakkere speler meer materiaal en tijd krijgt, werden de eerste drie rondes gespeeld. Martijn Mentink is al jaren de kampioen in deze discipline, maar dit keer bleef Art Rol hem voor. Rol moest die steeds met een achterstand aan de partij moest beginnen maar wist dat goed om te buigen. De stand: 1. A. Rol; 2. M. Mentink; 3. M. Tibbe, G, Knaken en F. Muthing.

Interne competitie

In de tiende ronde van de interne competitie werden prachtige partijen gespeeld. Meest in het oog springend was de winst van Ger van den Berg tegen Art Rol. Van den Berg won door Rol op fraaie wijze een paardeindspel af te snoepen. Frank Muthing dacht te gaan winnen tegen Marinus Tibbe met 4 pionnen meer, maar Marinus had een venijnige matwending in de stelling gevlochten en won. De uitslagen: W. Venerius – H. Fiselier 1-0; G.v.d. Berg – A. Rol 1-0; F. Muthing – M. Tibbe 0-1; L. Bergman – M. Pots uitg;T. Reinders – M. Mentink 0-1; G. Knaken – B. Mulders 1-0. De stand aan kop: 1. F. Muthing 7½ uit 10; 2. M. Tibbe 7 uit 8; 3. M. Pots 5½ uit 6;4. A. Rol 5½ uit 7.

Veteranenkampioenschappen

Een aantal spelers van de EDS werd tevens afgevaardigd naar de veteranenkampioenschappen van de SBO. In Borne presteerden de Deldenaren uitstekend. Art Rol en Ger van den Berg wisten te winnen, Marinus Tibbe en Henk Fiselier speelden remise tegen sterkere tegenstanders.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.