nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

team de jong start jubileumjaar met positief gevoel

Terug

Team De Jong start jubileumjaar met positief gevoel

Rally Team Thom de Jong is onlangs gestart aan een bijzonder seizoen. Het is alweer dertig jaar gelden dat de eerste Volvo uit Delden het startschot hoorde.Vorige maand kwam het team al in actie voor de Centraal Nederland Rally rondom Barneveld. Afgelopen weekend stond in het Duitse Melle de Rally Gronegau op het programma.

De Centraal Nederland Rally rondom Barneveld was voor de ploeg een goede test om te zien of de aanpassingen aan de Volvo 240 Turbo in de winterperiode zinvol waren geweest. Thom de Jong en zijn navigator Dinant Klumpers werden niet teleurgesteld. Ondanks veel vertragingen en annuleringen door verschillende crashes, eindigde het team uit Delden op een verdienstelijke tweede plek in de Historic Groep. In deze klasse verschenen 24 voertuigen aan de start.

Zaterdag 1 juni werd de reis naar het Duitse Melle aanvaard voor de Rally Gronegau. Dit compacte en leuke evenement trekt elk jaar veel deelnemers, zo stonden er nu maar liefst 160 teams aan de start. Onder prachtige weersomstandigheden gingen Thom en Dinant van start. De imposante Volvo kreegoveral een warm applaus van het in groten getale opgekomen publiek. En met een 24e plaats en eenklasse overwinning keerde het team tevreden terug naar Delden .

15 juni staat alweer de Vechtdalrally rondom Hardenberg op de kalender dus zal het serviceteam nog even aan het werk moeten om de Volvo weer klaar te stomen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.