nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

trainers rood zwart en delden blikken terug terechte zege voor blauwgeel

Terug

Trainers Rood Zwart en Delden blikken terug: ‘Terechte zege voor blauw-geel’

SV Delden trok op zondag aan het langste eind in de derby met Rood Zwart. Daarmee revancheerden de blauw-gelen zich voor de eerdere nederlaag dit seizoen. Nu de rookwolken op sportpark Scheetheuvel weer zijn opgetrokken, blikken de trainers van beide ploegen terug op het duel. Over een ding zijn ze het in ieder geval eens: de zege voor Delden was terecht.

“Wij begonnen heel slecht aan de wedstrijd ondanks dat we anders hadden afgesproken”, zo kijkt Rood Zwart trainer Remco Dokter terug. “We werden afgetroefd op felheid en scherpte in het begin waardoor we binnen een kwartier op 0-2 stonden. Het eerste doelpunt was een knappe aanval van Delden en het tweede doelpunt een schot wat van richting werd veranderd en Stef kansloos was.” De thuisploeg was hierna enige tijd uit het veld geslagen. Ook viel Rodi Beukert uit met een breuk in zijn hand. “Daarna herpakte we ons een beetje maar konden niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Het werd weer een wedstrijd met veel duels en overtredingen waarin de scheids het heel moeilijk had. Na rust kregen we na de eerste fatsoenlijke aanval een bal op de paal van Thomas de Graaf. Daarna volgde de aansluitingstreffer van Jan Baake uit een vrije trap. We probeerden door een-op-een te gaan spelen een punt te pakken. Op het laatst kregen we nog twee grote kopkansen maar ook Delden had de wedstrijd in slot kunnen gooien met gevaarlijke uitbraken. Uiteindelijk is de winst van SV Delden dan ook een terechte.”

De ploeg van Wouter Kwakkenbos begon zondag met een professionele voorbereiding bij het Aparthotel. “Met een sportmaaltijd, uitgebreide massage en gedetailleerde wedstrijdstrijdbespreking was er een optimale opbouw van deze Deldense Derby Day”, zo laat de trainer weten. “Vervolgens trokken we met de bus, over de versierde rotonde, naar Rood Zwart.” Het aanvalsplan van Delden was duidelijk. “Volle druk vooruit. En met veel energie en een perfecte teamgeest wisten we Rood Zwart te overbluffen en overklassen.” In de tweede minuut sneed een heerlijke combinatie tussen Scott Wold en Sven Lutke Willink dwars door de defensie en kon Sven Lutke Willink bekwaam afronden. “Tien minuten later schoot Sven weer vol op goal, werd de bal onderweg aangeraakt en verdween de bal weer in het goede doel.” Vervolgens volgden er veel duels waarbij de scheids heel veel toe liet. “Waar de duels in december veelal werden verloren, kwamen we nu vaak als winnaar uit de strijd. Maar kansen kwamen er nauwelijks. In de tweede helft werd Rood Zwart wat sterker en speelden wij meer op de counter. Dat leverde de thuisploeg drie kansen op waarvan er een werd benut. Zelf kregen we ook nog vier goede kansen, maar zonder resultaat. Het 1-2 resultaat was uiteindelijk verdiend en werd groots gevierd.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.