nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

vier keer goud voor deldense zwemmer beimin tijdens studentenkampioenschappen

Terug

Vier keer zwemgoud voor Deldense student

Delden – 18-02-2013 – Deldenaar Fabian Beimin (21) heeft de afgelopen dagen vier keer plaats mogen nemen op de hoogste trede van het podium. Tijdens de Nederlandse studentenkampioenschappen zwemmen behaalde hij twee individuele gouden medailles evenals twee gouden estafette medailles.

In totaal namen bijna 250 studentenzwemmers deel aan de kampioenschappen in Amsterdam. De Amsterdamse Studenten Zwemvereniging SPONS, waar Beimin deel van uitmaakt, had dit jaar de eer om deze landelijke titelstrijd voor HBO en WO studenten te organiseren.

In een serie spannende races bleek Beimin individueel twee keer de sterkste. Dit gebeurde op de op de 100 meter vlinderslag en de 50 meter vlinderslag. Vooral die laatste overwinning was zwaar bevochten. Uiteindelijk wist Fabian Beimin van SPONS deze te winnen met een tijd van 25.85 en éénhonderdste voorsprong op Aziz Nosairi van De Fuut.

De andere twee overwinningen van de Deldenaar werden in teamverband behaald. Samen met Rian Visser, Thom de Boer en Kingue Struif was het de beste op de 4x 100 meter wisselslag. Het team dat de 4x 100 meter vrije slag won bij de heren bestond uit: Thom de Boer, Fabian Beimin, Stef Heijnekamp, Kingue Struijf.

advertenties

23 feb 2013

“Hartelijk dank voor de publicatie van de uitslag van stundent Fabian Beimin. Het is leuk te vernemen dat u dit vermeldt van de in Delden geboren Fabian met zijn topsportprestaties. Fabian komt nu uit voor AZPC(Amersfoort)is nu met zijn laatste jaar bachelor management aan de saxion te Deventer bezig. enkele komende belangrijke wedstrijden) 2maart wedstrijd te Berlijn ,9 maart de competitie hoofdklasse te Eindhoven met de klapper 200m vlinderslag(nr. 2 van Ned) en begin april de Swim Cup (kwalificatie wedstrijd WK te Rio)
Hartelijk dank.
Ouder van Fabian”

SM Beimin 23-02-2013 @ 14:24 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.