nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

voorbeschouwing delden kan bij zege op borne unieke prestatie neerzetten

Terug

Voorbeschouwing: Delden kan bij zege op Borne unieke prestatie neerzetten

SV Delden heeft nog altijd volop kans om de titel te pakken in de Vierde Klasse A. De ploeg van Wouter Kwakkenbos won vorige week met 3-4 bij Juventa ’12 en staat daardoor stevig op plek 2. Koploper Borne heeft met nog twee duels te gaan een voorsprong van 1 punt op de blauw-gelen. Deze zondag ontvangt Delden de concurrent op sportpark De Mors waardoor de ploeg de titel en directe promotie nog altijd in eigenhand heeft. Een ongelofelijk kunststukje als je bedenkt dat Delden vorig seizoen nog uitkwam in de Vijfde Klasse.

Wouter Kwakkenbos is als trainer en coach verantwoordelijk voor de opmars. “Het is heel bijzonder voor de club. Na jaren onderin gespeeld te hebben, nu ineens 2 jaar bovenin. Het is een prestatie van iedereen. De spelers zijn getalenteerd en gemotiveerd, ik geef ze als trainer handvaten om te ontwikkelen, groeien en beter te presteren. En de club gaat steeds meer achter het team staan. En we zijn er nog niet. Het kan en moet op een aantal vlakken nog beter. Maar die rek en die wil zit er bij iedereen nog in.”

De club wilde bij de start van de competitie niet spelen om zich te handhaven. “We hebben hogere doelen gesteld. Top-6 gingen we voor. Dat hebben we gehaald. Nu kort voor het einde hebben we kans op meer en gaan we daar ook vol voor.” De voorbereiding is echter niet anders dan normaal. Het is nog steeds gewoon een competitie wedstrijd. We kennen wel de druk die bij zo’n wedstrijd hoort. Vorig jaar in de nacompetitie hadden we ook drie van dit soort wedstrijden. Dat maakt het juist leuk en bijzonder. Ook dat er veel belangstelling langs de kant zal zijn.”

De coach hoopt echter dat de spelers zich daar niet teveel door laten afleiden. “Er moet natuurlijk gewoon gevoetbald worden. Iets wat we nu al 2 jaar samen zo doen. Daar moeten de jongens zich aan vast houden. Samen er volle bak voor gaan en elkaars kwaliteiten optimaal gebruiken.” Door een schorsing kan de trainer op zondag geen beroep doen op topscorer Scott Wold. Dat hoeft echter geen probleem te zijn volgens de oefenmeester. “Als er een geblesseerd, geschorst of op vakantie is dan staat er wel weer een ander klaar. De groep is groot genoeg om dat op te vangen. Daar vertrouw ik volledig op.”

Zondag 19 mei om 14:00 uur zal scheidsrechter Romano Houweling het eerste fluitsignaal geven voor de ongekende topper in de 4e klasse A: SV Delden 1 - B.V.V. Borne 1.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.