nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

voorbschouwing delden naar kilder voor strijd in nacompetitie1

Terug

Voorbschouwing: Delden in finale nacompetitie tegen Angerlo Vooruit

Elke speelronde blikt Nieuws uit Delden vooruit op de wedstrijden van de Deldense voetbalclubs. Rood Zwart komt voor het derde jaar op rij uit in de Vierde Klasse B. SV Delden is opnieuw ingedeeld in de Vijfde Klasse B.


SV Delden - Angerlo Vooruit, 17 juni, 14.30 uur, Delden

SV Delden is nog één overwinning verwijderd van promotie naar de Vierde Klasse. De blauw-gelen speelden de afgelopen jaren geen rol van betekenis op het vijfde niveau, maar verrasten dit seizoen iedereen door knap derde te worden in de competitie. Ook in de nacompetitie doen de mannen van Wouter Kwakkenbos het uitstekend. Halle werd in de eerste ronde verslagen en afgelopen zondag kreeg Kilder geen voet aan de pedaal tegen de Deldenaren. Komende zondag wacht de laatste horde op sportpark De Mors: Angerlo Vooruit.

Angerlo is een plaats in de gemeente Zevenaar in de Nederlandse provincie Gelderland. De lokale voetbalclub deed het net als Delden prima in de competitie en werd uiteindelijk tweede in de Vijfde Klasse D. Tot de laatste speeldag maakte de ploeg uit Gelderland nog kans op de titel.

Trainer Wouter Kwakkenbos kan niet anders dan tevreden zijn met de huidige prestaties van zijn ploeg. “Het gaat erg goed. De afgelopen twee wedstrijden zijn weer zeer leerzaam geweest voor mijn jonge groep. Voor velen is dit het eerste seizoen bij de senioren en dan is het natuurlijk heel mooi en spannend om direct al nacompetitie voor promotie te mogen spelen.”

Zowel Halle als Kilder waren voor Delden totaal onbekend. “Ondanks dat we niet wisten wat we konden verwachten, begon de eerste wedstrijd tegen Halle fantastisch en we stonden na 10 minuten spelen al met 2-0 voor.” De bezoekers scoorden even later de aansluitingstreffer maar Delden heerste en Halle probeerde het vooral op de counter. “De uitslag had eigenlijk groter kunnen en moeten zijn.”

Het tweede duel tegen Kilder was bijzonder. Twee grote bussen vol met supporters reisden mee met de ploeg. “Het eerste kwartier was even wennen met kansen voor beide ploegen. Daarna namen wij het initiatief. De 0-2 ruststand en de 0-3 eindstand waren een logisch vervolg.”

Dan de finale. “Dat wordt opnieuw een stap in het leerproces van de spelers. Angerlo Vooruit is ook onbekend, maar we weten natuurlijk dat ze tweede zijn geworden in de Vijfde Klasse. Het belooft vooral een spannende en gelijk opgaande wedstrijd te worden. We hebben voordeel dat we thuis spelen. Op ons veld en met onze trouwe en fanatieke supporters hoop ik op een spannende wedstrijd met een mooi resultaat.”

Wedstrijd Live op Nieuws uit Delden

De wedstrijd SV Delden - Angerlo Vooruit zal op zondag live worden uitgezonden op Nieuws uit Delden! Iets voor 14.30 uur zal op de homepage en op de mobiele versie de livestream van start gaan. Als er zich geen technische problemen voordoen, zal de volledige 90 minuten (en mogelijk de verlenging en penalty’s) live te zien zijn op www.nieuwsuitdelden.nl.


Rood Zwart - Einde seizoen.

Het seizoen van Rood Zwart is ten einde. De ploeg van trainer Remco Dokter zal ook volgend seizoen uitkomen in de Vierde Klasse.


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.