nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

wouter kwakkenbos promotie delden terechte beloning voor geweldig seizoen

Terug

Wouter Kwakkenbos: ‘Promotie Delden terechte beloning voor geweldig seizoen’

SV Delden sloot vorige week zondag een sensationeel voetbalseizoen af met een 5-1 zege op Angerlo Vooruit. De blauw-gelen wonnen daarmee de nacompetitie en dwongen promotie af naar de Vierde Klasse, waar ze volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk Rood Zwart zullen treffen. Het geweldige seizoen van Delden kwam voor velen als een verrassing. De ploeg draaide de laatste jaren immers anoniem mee in op het vijfde Niveau. Dit jaar is echter duidelijk geworden dat de ploeg in alle linies talenten herbergt waar de komende jaren nog veel plezier van kan worden beleefd. Ook de rol van nieuwe trainer Wouter Kwakkenbos is belangrijk. Hij heeft na een tijd van onrust duidelijkheid gebracht en blijkt het jonge team maximaal te kunnen motiveren.

Kwakkenbos kan dan ook niet anders dan tevreden zijn over het seizoen. “We hebben dit jaar ingestoken op groei, leren en ontwikkelen. De beloning daarvoor is wel iets sneller gekomen dan vooraf verwacht. Maar het is wel een terechte beloning. In de competitie en tijdens oefenwedstrijden zijn we dit seizoen steeds beter geworden. Met prima voetbal hebben we mooie resultaten gehad. De nacompetitie bereiken was een zelf verdiende en afgedwongen beloning. In de nacompetitie hebben we weer drie wedstrijden laten zien dat we steeds de bovenliggende partij waren. Hoewel zondag we tegen een kwalitatief goed voetballende ploeg speelden kwamen we nooit in de problemen. De 1-0 in de 2e minuut en de 2-0 in de 9e minuut werkten verder bevrijdend. De zenuwen vielen weg bij de jonge jongens. Er werd zeer efficiënt gespeeld en terecht liepen we uit naar een verdiende 5-1 overwinning.”

De ploeg mag nu gaan nagenieten van het mooie jaar en zich daarna richten op de Vierde Klasse. Een niveau waarop Delden al ruim twintig jaar niet meer heeft geacteerd. “Fantastisch dat we het nu op een trede hoger mogen laten zien. De jongens gaan daar weer meer leren en verder groeien. Ook voor SV Delden in het algemeen is dit een mooie beloning. Dat heeft de club verdiend na een aantal jaren goed investeren in de jeugd. En daar gaan ze ook goed mee verder. Dit team heeft een basis en een toekomst.”

Naar alle waarschijnlijkheid zal Delden volgend jaar onder andere tegen Rood Zwart moeten aantreden. “We hopen dat we in de klasse met alle teams uit de Hof van Twente worden ingedeeld. Met uiteraard de derby. Daar heeft iedereen vooral veel zin in. Ik ken het team van Rood Zwart niet en kan er dus geen voorspelling op los laten. Maar bijzonder wordt het zeker.”

Foto: Wouter Kwakkenbos en Hans van Laarhoven

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.