nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit blijft in race voor prijzen met zesde zege op rij

Terug

Zwart Wit blijft in race voor prijzen met zesde zege op rij

Korfbalvereniging Zwart Wit blijft op koers voor een eventuele titel en promotie. De Deldenaren boekten afgelopen zondag tegen Ons Clubje alweer de zesde overwinning op rij en doen daardoor volop mee in de strijd om de prijzen. Gemakkelijk ging het niet in Glanerbrug. In de laatste tien minuten konden de Deldenaren pas loskomen en pakten door een 15-17 overwinning twee belangrijke punten.

Zwart Wit begon op zondag moeizaam aan de wedstrijd. Er werd te snel naar een kans toegewerkt waardoor er slordigheden in het spel slopen. Ons Clubje probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en speelde opportunistisch. Hier hadden de Deldenaren veel moeite mee. Middels twee schoten van afstand konden de Glanerbruggers zelfs een 0-2 voorsprong pakken. Zwart Wit kreeg hierna iets meer grip op het spel en kon de wedstrijd langzaam naar zich toetrekken. Het overwicht was echter minimaal. Vlak voor rust werd wel de voorsprong gepakt (7-5) maar mede door een

gemiste strafworp kon deze stand niet verder uitgebouwd worden. Twee individuele fouten zorgen vervolgens voor een 7-7 ruststand.

In de tweede helft speelde Ons Clubje iets feller en kreeg meer geloof in een goede afloop. Er werd brutaal een 12-10 en 14-12 voorsprong genomen en Zwart Wit leek geen antwoord te hebben. Enkele wissels zorgen echter voor nieuw elan bij de Deldense formatie en met vier doelpunten op rij werd een 14-16 voorsprong genomen. De resterende tijd was voor de Glanerbruggers te kort om nog wat terug te doen. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en een 15-17 eindstand was het gevolg.

Trainer Rudi Struijk was na afloop vooral opgelucht. “Gemakkelijk ging het niet, maar door enkele wissels en een goede conditie van de spelers hebben we de zege over de streep getrokken.” Volgende week staat de topper tegen de koploper HKC op het programma. “Mede doordat de koploper twee wedstrijden in dient te halen ontstaat er een vertekent beeld op de ranglijst. Bij winst doet Zwart Wit goede zaken om de eerste plek, waar uiteindelijk de koploper zal promoveren en de tweede plek recht geeft op een extra promotiewedstrijd.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.