nu -3°
Weerbericht Delden
half bewolkt
01:00
-4°
half bewolkt
04:00
-4°
half bewolkt
07:00
-4°
half bewolkt
10:00
-3°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit boekt belangrijke zege in strijd tegen degradatie

Terug

Zwart Wit boekt belangrijke zege in strijd tegen degradatie

Zwart Wit heeft op zondag twee punten overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd op het eigen sportpark in 2018. Duko uit Duiven werd op De Mors met 21-19 verslagen. In de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en wist geen van beiden een gat te slaan: 11-10. Ook na de pauze gaven de teams elkaar weinig ruimte, maar was het uiteindelijk Zwart Wit dat verdiend de zege veiligstelde: 21-19. Door de overwinning doen de Deldenaren goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Op het zonnige sportpark was het Duko dat het beste uit de startblokken schoot. De bezoekers waren scherper en konden vrij eenvoudig uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Het inbrengen van een aantal verse krachten gaf Zwart Wit nieuw elan, en het tot op dat moment lage tempo werd opgevoerd. De Deldenaren kregen meer grip op de tegenstander en kwamen terug tot 8-8. In het restant van de eerste helft was de thuisploeg de baas en mocht ook gaan rusten met een kleine voorsprong: 11-10.

In de tweede helft werd aanvankelijk om beurten gescoord. Op een stand van 16-16 was het Zwart Wit dat een gat wist te slaan. De ploeg liep uit naar 19-16 en dus moesten de bezoekers in de achtervolging. Dit lukte omdat de productie aan Deldense kant stokte. Met nog vijf minuten op de klok stond er een 19-19 stand op het scorebord. Invaller Stefan ter Keurs bracht met een afstandsschot de formatie uit Delden opnieuw op voorsprong. Een volgende treffer van Cindy Meen maakte aan alle illusies van Duko een einde. Eindstand: 21-19.

Archieffoto

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.