nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
02:00
10°
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit boekt knappe zege in amsterdam

Terug

Zwart Wit boekt knappe zege in Amsterdam

Korfbvalvereniging Zwart Wit heeft afgelopen weekend een knappe zege geboekt op Sporting West. In Amsterdam trok de ploeg van trainer Rudi Struijk na een spannende strijd aan het langste eind: 12-16. Hierdoor wippen de Deldenaren op de ranglijst over de Amsterdammers heen.

Sporting West was voor de huidige ploeg uit Delden een relatief onbekende tegenstander. De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen was alweer 9 jaar geleden. Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Waar de zwart witte formatie het vooral moest hebben van de werklust, liet de thuisploeg zich vooral verbaal gelden. De arbiter van dienst floot strak en streng en had de handen vol aan de vele overtredingen die er gemaakt werden.

Zwart Wit begon sterk en nam direct een 1-3 voorsprong en liet zien vooral in de korfzone de baas te zijn. De Deldenaren trokken dit de gehele eerste helft door en legden een aantal fraaie aanvallen op de mat. Ondanks het overwicht hadden de bezoekers moeite het krachtsverschil in de score uit te drukken. Toch werd er een gaatje geslagen (5-8). Voor de rust vond Sporting West echter weer de aansluiting: 7-8.

Na de pauze begon Sporting West voortvarend en scoorde direct de gelijkmaker. Een gelijk opgaande strijd zorgde na 10 minuten voor een 10-10 tussenstand. Middels een time-out wisselde Zwart Wit van tactiek en bracht meer rust in de rebound. Hierdoor kon er aanvallend meer schoten genomen worden en liep de ploeg uit naar 10-12. Bij een stand van 11-12 scoorden de Deldenaren driemaal op rij en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen vonden nog éénmaal de korf en bij 12-16 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning neemt Zwart Wit iets meer afstand van de onderste regionen. Komende week is Revival de tegenstander. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 20 oktober, om 15:30 uur op Sportpark de Mors.

Archieffoto

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.