nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit herstelt zich van nederlaag met zege op de zwaluwen

Terug

Zwart Wit herstelt zich van nederlaag met zege op de Zwaluwen

Zwart Wit heeft zich op zondag goed hersteld van de nederlaag die de ploeg vorige week leed tegen WSS in Oude Pekela. De ploeg verloor op 2 december in het hoge noorden nipt met 15-14. Afgelopen weekend waren de rollen in het thuisduel met de Zwaluwen omgedraaid. Nu won de ploeg van trainer Rudi Struijk met een kleine marge: 23-21. Zwart Wit staat nu tweede op de ranglijst, maar heeft wel een duel meer gespeeld dan de concurrentie.

Zwart Wit trof de ploeg uit Zevenaar vorig seizoen al op het veld en toen wisten beide ploegen een duel te winnen. De bezoekers gingen goed van start en speelden in een hoog tempo. De ploeg pakte brutaal de leiding (1-4) en dwong de Deldenaren tot een inhaalrace. Zwart Wit herstelde zich echter goed en wist met een snelle balcirculatie en een hoog looptempo ook veel kansen te creƫren. De achterstand werd snel ongedaan gemaakt en via een 4-4 tussenstand ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen haalden een goed niveau en speelden sterk. Mede daardoor werd er in de eerste helft 25 keer gescoord en stond er een 12-13 ruststand op het bord.

In de tweede helft was het de ploeg uit Zevenaar die als eerste scoorde en weer een voorsprong van twee doelpunten nam. Via de uitstekend spelende Lize Havermans kwamen de Deldenaren echter weer langszij. Opnieuw volgde een gelijk opgaande strijd. Wel bleef Zwaluwen telkens de eerst scorende ploeg waardoor Zwart Wit steeds in de achtervolging moest. Middels een time-out werd 15 minuten voor tijd de verdedigende tactiek iets aangepast en dit bleek effect te hebben. De zwart-wit-gestreepte formatie kon bij een stand van 20-20 het overwicht in score uitdrukken en nam voor het eerst sinds lange tijd weer een voorsprong. Bij een stand van 21-21 was het opnieuw Lize Havermans die de voorsprong namens Zwart Wit op het bord bracht. Matthijs Spoolder zette in de laatste minuut de eindstand van 23-21 op het bord.

Volgende week wacht de ploeg een uitwedstrijd tegen Olympia in het Friese Buitenpost.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.