nu
Weerbericht Delden
half bewolkt
16:00
lichte sneeuw
19:00
-1°
lichte sneeuw
22:00
-3°
onbewolkt
01:00
-5°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit in gevarenzone na nederlaag tegen dkb

Terug

Zwart Wit in gevarenzone na nederlaag tegen DKB

Zwart Wit heeft op zondag geen punten overgehouden aan de ontmoeting met DKB. In Best, net boven Eindhoven, verloor de ploeg van trainer Rudi Struijk met 20-15. Door de nederlaag zakken de Deldenaren weer onder de degradatiestreep. Er is echter nog geen man overboord. De achterstand op DKOD, dat op een veilige plaats staat, bedraagt slechts één punt.

In Best probeerde Zwart Wit op zondag de lijn van vorige week door te trekken. Toen werd DUKO in eigenhuis verslagen. In de beginfase waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Onder leiding van een uitstekende arbiter ontvouwde zich een tactisch steekspel tussen de teams. De thuisploeg bleek voor de korf wat doortastende er wist een gat van drie punten te slaan (5-2). Zwart Wit schakelde een tandje bij vond in het tweede deel van de eerste helft ook wat makkelijker de korf. De gasten uit Delden leken op 8-6 weer aan te haken, maar een aantal goed uitgespeelde standaardsituaties door DKB, zorgde halverwege toch voor een flinke achterstand: 10-6.

Na rust speelde Zwart Wit met name verdedigend sterk en werden veel aanvallen van de thuisploeg onschadelijk gemaakt. De ploeg van Rudi Struijk kreeg zelf ook de betere kansen, maar de bezoekers hadden er daar te veel van nodig om het gat weer te dichten. Op een stand van 16-14 leek er toch nog wat mogelijk voor Zwart Wit, maar opnieuw stond het vizier te vaak niet op scherp. De thuisploeg kon hierdoor in de slotfase nog vrij eenvoudig uitlopen. Eindstand: 20-15.

Trainer Rudi Struijk wijt de nederlaag vooral aan de afronding. “Het was geen slechte wedstrijd van onze kant en verdedigend stonden we goed. We hebben ook zeker net zoveel kansen gecreëerd als DKB. Helaas bleef onze productie ver onder niveau en hebben we onszelf tekort gedaan.” Een incident zo hoopt Struijk. “Komende week zullen we er weer vol voor gaan. Dan komt directe concurrent DKOD op bezoek.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.