nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit lijdt nederlaag bij hervatting veldseizoen

Terug

Zwart Wit lijdt nederlaag bij hervatting veldseizoen

De Deldense korfbalvereniging Zwart Wit het eerste duel van de tweede competitiehelft op het veld verloren. Op Eerste Paasdag ging de formatie van Rudi Struijk met 16-25 onderuit tegen het Amsterdamse Swift. Zwart Wit werd onlangs kampioen in de zaal en promoveerde naar de Tweede Klasse. Op het veld komen de Deldenaren al uit in deze klasse.

Vooraf werd er aan Deldense kant gehoopt op een stunt tegen de koploper. Swift begon echter sterk aan de wedstrijd en speelde een hoog tempo. Zwart Wit probeerde de snelheid van de tegenstander te beperken en hierdoor zelf meer kansen te creƫren dan de Amsterdammers. Het begin van de eerste helft werkte deze aanpak en kon Zwart Wit qua veldspel meekomen met de tegenstander.

Swift speelde echter fel en was scherp in de afronding. Doordat de Deldenaren enkele verdedigende foutjes maakten, hielpen ze de Amsterdammers aan een voorsprong (3-6). Toch ging het spel redelijk gelijk op, totdat de bezoekers een klein gaatje konden slaan, vlak voor de rust. Met een tussenstand van 8-13 werd de kleedkamers opgezocht.

Na rust volgde hetzelfde spelbeeld. Zwart Wit vocht voor wat ze waard waren, maar Swift liet zien waarom zij koploper zijn. Met name de afstandsschoten waren in de tweede helft Zwart Wit te machtig. Via een 14-21 tussenstand, trok de Amsterdamse club uiteindelijk met 16-25 de overwinning over de streep.

De volgende wedstrijd zal voor Zwart Wit op 12 mei a.s. zijn, tegen streekgenoot HKC uit Hengelo.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.