nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit neemt tijdelijk de koppositie weer over

Terug

Zwart Wit neemt tijdelijk de koppositie weer over

Zwart Wit is deze week weer even koploper in de Derde Klasse A. De ploeg van Rudi Struijk wist afgelopen weekend met moeite af te rekenen met EKCA uit Arnhem en staat daardoor met 11 punten bovenaan de ranglijst. De Deldenaren hebben 1 punt meer dan Club Brothers, dat dit weekend niet in actie kwam. De concurrent heeft dan ook nog een duel te goed.

EKCA en Zwart Wit troffen elkaar de afgelopen jaren geregeld en vooral de afgelopen ontmoetingen stapten de Deldenaren telkens als winnaars van het veld. Een serie ze op zondag graag een vervolg wilden geven. Zwart Wit begon echter matig aan de wedstrijd en had duidelijk het vizier niet op scherp staan. EKCA wist telkens een voorsprong te nemen en kon uitlopen naar een 6-4 voorsprong. Vlak voor de pauze misten de Deldenaren tot overmaat van ramp een strafworp. Het slotakkoord was wel voor Zwart Wit dat uiteindelijk met een 6-5 achterstand de kleedkamers opzocht.

Het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en Zwart Wit kon de gecreëerde kansen maar moeizaam omzetten in doelpunten. EKCA wist door opportunistisch te spelen wel enkele mogelijkheden te verzilveren en nam brutaal een voorsprong van drie doelpunten (8-5). Enkele omzettingen in de opstelling bij de bezoekers veranderde het spelbeeld enigszins en de zwart-wit gestreepte formatie kreeg meer grip op de rebound. De Arnhemmers hadden hier zichtbaar moeite mee en langzaam aan kroop Zwart Wit dichterbij.

Het omslagpunt kwam na driekwart wedstrijd: binnen 10 seconden wisten de Deldenaren een 9-8 achterstand om te buigen naar een 9-10 voorsprong. Hiermee leken de Arnhemmers een flinke tik te hebben gekregen. Zwart Wit speelde in het restant van het duel gedoseerd en geduldig en kon langzaam uitlopen naar een 9-12 voorsprong. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd. Beide ploegen wisten nog enkele malen te scoren, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. Eindstand: 14-15.

Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen WSS uit Oude Pekela. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg werd verrassend verloren en heeft Zwart Wit dus wat goed te maken.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.