nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit slaagt er niet in de koppositie te heroveren

Terug

Zwart Wit slaagt er niet in de koppositie te heroveren

In een rechtstreeks duel met koploper Club Brothers is Zwart Wit er niet in geslaagd om de koppositie te heroveren op de Groningers. Na een gelijk opgaande wedstrijd klonk bij een stand van 14-14 het eindsignaal.

Zowel de Deldenaren als de Groningers waren zich bewust wat er op het spel stond, namelijk de koppositie in de Derde Klasse. De zwart-wit-gestreept formatie zat de Groningers op de hielen en had voorafgaand aan de wedstrijd slechts een punt achterstand. Winst zou betekenen dat de Deldenaren nipt over Club Brothers heen zou gaan.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd. Veel kansen creëerde Club Brothers niet, maar ze waren wel uiterst efficiënt in de afronding: 3-1. Zwart Wit speelde aanvankelijk wat gespannen, maar kon naar mate de eerste helft vorderde steeds makkelijker kansen creëren en het gat weer dichten. Bij een stand van 4-4 werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Vlak voor de pauze wist Club Brothers een voorsprong van een punt te pakken (8-7).

Na de thee speelden de Deldenaren secuur en geduldig en kon er een 8-9 voorsprong genomen worden. Enige pech in de afronding zorgde ervoor dat de ploeg niet uit kon uitlopen naar een voorsprong van meer dan twee punten. De spanning liep hij beide ploegen wat op en ook de arbiter van dienst liet zich verleiden tot enkele discutabele beslissingen. De Groningers kregen enkele strafworpen cadeau en hoefden zodoende geen veld doelpunten meer te maken. Twee minuten voor het einde kregen de Groningers opnieuw een strafworp en namen een 13-14 voorsprong. Zwart Wit stelde in de laatste minuut orde op zaken en sleept een verdiend punt uit het vuur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.