nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit speelt koploper naar eerste nederlaag en doet nog mee om promotie en kampioenschap

Terug

Zwart Wit speelt koploper naar eerste nederlaag en doet nog mee om promotie en kampioenschap

De Deldense Korfbal Vereniging Zwart Wit heeft uitstekende zaken gedaan voor promotie naar de Tweede Klasse. Op zondag werd koploper Club Brothers de eerste nederlaag van dit seizoen toegebracht. In een spannende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 uit de poule, was het Zwart Wit dat de verdiende overwinning over de streep trok: 16-15. Door deze uitslag ligt de top drie op één punt van elkaar met nog een duel te spelen. Waar Zwart Wit op bezoek gaat bij Vitesse, de nummer laatst uit de poule, spelen de nummers 1 en 3 komende week tegen elkaar. Mocht de koploper verliezen en de Deldenaren winnen, dan kan behalve promotie, ook de kampioensvlag gehesen worden.

Nadat de eerste wedstrijd in een 14-14 gelijkspel eindigde, wist Zwart Wit dat winst noodzakelijk was om de kansen op promotie in eigen hand te hebben. Bij winst van Club Brothers, zou het kampioenschap voor hen een feit zijn. De eerste helft begon aan Deldense kant goed. Er werd fel gespeeld en druk gehouden op de aanvalskracht van de Groningers. Beide partijen waren bewust van de belangen die er op het spel stonden. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij Zwart Wit telkens de eerst scorende ploeg was. Club Brothers moest in de achtervolging en deed dit met verve. Vlak voor de pauze wisten de geel-zwarten voor het eerste een voorsprong te nemen en moesten de Deldenaren in de achtervolging.

Bij een stand van 10-10 werden de kleedkamers opgezocht. Na rust was het opnieuw Club Brothers dat een voorsprong wist te nemen. Zwart Wit streed voor elke bal, verdedigde goed terug, legde veel druk in de rebound en bleef knokken voor iedere meter. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek Club Brothers hier meer moeite mee te hebben en kwam moeizaam tot kansen en scoren. Een kwartier voor het einde kreeg Zwart Wit meer grip op de rebound van de Groningers en kon het veldoverwicht uitgedrukt worden in meer kansen dan de tegenpartij. Bij een stand van 13-14 nam Zwart Wit afstand door driemaal op rij te scoren. Het slotakkoord was voor de Groningers, maar dichterbij dan 16-15 kwamen zij niet.

“Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning voor ons vandaag”, zo liet coach Rudi Struijk na afloop weten. “We waren ons bewust van de belangen die er op het spel stonden. Goed om te zien dat we 60 minuten lang geknokt hebben en in staat zijn om tegen het einde aan, alsnog extra gas te kunnen geven. Complimenten voor de ploeg.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.