nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit verliest verrassend bij zwaluwen

Terug

Zwart Wit verliest verrassend bij Zwaluwen

Enigszins verrassend heeft Zwart Wit op zondag haar tweede verlies van het seizoen geleden. Na een goed begin moesten de Deldenaren het initiatief aan de Zwaluwen laten. De voorsprong die al vroeg werd opgebouwd, gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Zwart Wit moest bij een eindstand van 21-18 de twee punten dan ook in Zevenaar laten. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Rudi Struijk eerste op de ranglijst. Concurrent Club Brothers heeft echter twee verliespunten minder.

De eerste wedstrijd tegen Zwaluwen in Delden eindigde eerder dit seizoen nog in een 23-21 overwinning voor de Deldenaren. Maar toen bleek al dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en werd er gestreden voor elk punt. Een voorbode voor de returnwedstrijd, zo bleek afgelopen zondag. Noodgedwongen moest coach Rudi Struijk zijn ploeg op maar liefst vier posities wijzigen, maar stond er een representatief team op het veld.

Zwart Wit begon sterk aan de wedstrijd en wist vrij snel een 1-4 voorsprong te nemen. Zwaluwen wist zich na 10 minuten enigszins te herstellen en wist de stand bij 5-5 weer gelijk te trekken. Hierna volgde een gelijkgaande wedstrijd. Aanvallend had Zwart Wit het moeilijk en door de gewijzigde opstelling was er van automatisme weinig sprake. Toch konden er voldoende kansen gecreëerd worden, maar bleek de afronding vaak een brug te ver. De ploeg uit Zevenaar schoot wel met scherp. Aan het eind van de eerste helft wisten zij een klein gaatje te slaan (9-7). Zwart Wit wist de aansluitingstreffer te maken, maar een discutabele strafworp in de laatste seconden voor rust, zorgde voor een 10-8 tussenstand.

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd. Zwaluwen schoot met scherp en de zwart-witte formatie had moeite om het vertrouwde spel te spelen en leek zoekende naar de medespelers. De ploeg uit Zevenaar speelde fysiek en probeerde hiermee de Deldenaren te ontregelen. Deze tactiek leek te werken, aangezien zij langzaam een voorsprong van vier punten kon nemen (14-10). Op de momenten dat Zwart Wit enigszins dichterbij kwam, werden de duels door de arbiter afgefloten. Middels enkele strafworpen behield Zwaluwen hun voorsprong van vier punten. Het slotakkoord was voor Zwart Wit, maar dichterbij dan 21-18 kwamen de bezoekers niet.

“Een moeizame wedstrijd voor ons”, vertelde coach Rudi Struijk na afloop. “Maar als je ziet dat de halve ploeg gewijzigd was, ben ik trots op de ploeg die vandaag in het veld stond! Zij hebben het keurig gedaan. Met iets meer geluk in de afronding, hadden we wellicht een punt kunnen pakken. Maar overall een verdiende overwinning voor Zwaluwen. We hebben nog drie duels te gaan. Daarin zullen we tot het uiterste moeten gaan om onszelf tot kampioen te kunnen kronen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.