nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit winterkampioen na zege in friesland

Terug

Zwart Wit winterkampioen na zege in Friesland

Het eerste team van korfbalvereniging Zwart Wit heeft afgelopen weekend uitstekende zaken gedaan voor de ranglijst. De ploeg van Rudi Struijk won in het Friese Twijzel met 19-22. Omdat de concurrentie punten verspeelde, is Zwart Wit de nieuwe koploper.

Voor de korfballers uit Delden was Olympia een relatief onbekende tegenstander. Er werd gerekend op een opponent die het fysieke spel niet schuwt. Met dit in het achterhoofd gingen de bezoekers voortvarend van start. Na enkele seconden werd de score geopend door de gasten uit Delden. Na drie minuten spelen stond er zelfs een 0-3 voorsprong op het scorebord. Deze drie vroege treffers bleken in het verloop van het duel van groot belang. Olympia vocht de eerste helft voor wat het waard was, maar wanneer ze in de buurt kwamen, was Zwart Wit in staat hier direct op te reageren. Hierdoor bleef de marge in stand. Vlak voor de rust wist Zwart Wit met twee afstandsschoten de voorsprong zelfs uit te bouwen naar 9-14.

Na rust tapte Olympia uit een ander vaatje. De duels werden harder de thuisploeg probeerde Zwart Wit uit de tent te lokken. Daarnaast vertraagden de Friezen het spel door te gaan achterverdedigen. De Deldenaren stelden zich hier rustig op in en domineerden de wedstrijd. Mede doordat veel rebounds gewonnen werden, konden er aanvallend voldoende kansen worden gecreëerd. Zwart Wit bepaalde het tempo kon het duel uiteindelijk rustig uitspelen. Ondanks een veldoverwicht werd de marge niet verder uitgebreid. In de laatste minuut bepaalde Linsey Smit de eindstand op 19-22.

Door de overwinning, en het gegeven dat de concurrentie punten verspeelde, nestelt Zwart Wit zich op de eerste plaats in de Klasse Klasse. Wel hebben de Deldenaren één wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 2, Club Brothers. Dit is op 20 januari tevens de eerste tegenstander van het nieuwe jaar.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.