nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit zet grote stap richting promotie naar tweede klasse

Terug

Zwart Wit zet grote stap richting promotie naar Tweede Klasse

Afgelopen weekend heeft Zwart Wit een goede stap gezet richting promotie naar de Tweede Klasse. Concurrent WWS werd op het eigen sportpark De Mors naar een grote nederlaag gespeeld. Door de winst is het gat met de tegenstander van zondag vier punten geworden. Ook koploper Club Brothers liet punten liggen bij de nummer laatst (13-13). Hierdoor gaat Zwart Wit nu aan kop met twee punten voorsprong op Club Brothers. De ploeg uit Groningen heeft nog wel een duel te goed en kan zodoende weer langszij komen.

De eerste wedstrijd tegen WSS in december, werd verrassend verloren door de Deldenaren. En dus was de ploeg gebrand om revanche te nemen en aan te tonen dat de eerste wedstrijd een incident was. Zwart Wit begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Met name in de verdediging werd veel druk gelegd bij WSS, waardoor zij moeite hadden om tot kansen te komen. De verdedigende rebound werd vanaf het eerste fluitsignaal een prooi voor de zwart witte-formatie. Aanvallend werden er veel kansen gecreëerd en vanaf 1-1 werd er een duidelijk gat geslagen met de tegenstander. Na een kwartier stond er een 7-1 voorsprong op het bord en werd duidelijk gemaakt dat er voor de Groningers niets te halen viel. Verdedigend werd tevens de druk opgevoerd, waardoor WSS gedwongen werd om fysiek te gaan spelen. Dit resulteerde in overtredingen over en weer. De bezoekers kregen nog enkele strafworpen voor de thee, waardoor de ruststand bepaald werd op een 11-4 stand.

Na de pauze ging Zwart Wit door waar het gebleven was. De opdracht was om zorgvuldiger met de gecreëerde kansen om te gaan, om zo een duidelijke zege veilig te kunnen stellen. De Deldenaren waren ook na de rust de sterkere ploeg. Aanvallend werden er beduidend meer kansen gecreëerd dan de tegenstander en ook verdedigend bleef de ploeg bij de les. Direct na rust werd de voorsprong gestaag uitgebouwd naar 17-10 en kon de ploeg uiteindelijk zelf 10 punten voorsprong nemen (21-11). Hiermee was de wedstrijd beslist. De eindstand werd door een drietal invallers uiteindelijk bepaald op 24-15. Een duidelijke overwinning.

Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd in Zevenaar, tegen Zwaluwen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.