nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
22:00
zwaar bewolkt
01:00
zwaar bewolkt
04:00
zwaar bewolkt
07:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

accordeonvereniging de optimisten

Terug

Accordeonvereniging De Optimisten

De Deldense accordeonvereniging De Optimisten werd opgericht op vrijdag 19 augustus 1955. Wat klein begon groeide al snel uit tot een flinke vereniging met een drukke concertagenda. Op dit moment heeft de vereniging, die muziekgebouw In Vriendschap op De Mors als hoofdkwartier heeft, maar liefst drie verschillende orkesten. Het B-orkest voor iedereen die een beetje accordeon kan spelen, het A-orkest voor de meer gevorderde accordeonist en het Amusementsorkest, bestaande uit leden van het B-orkest aangevuld met een aantal leden van het A-orkest.

Ieder jaar verzorgen de orkesten een groot aantal concerten in de regio. Het hoogtepunt is het traditionele Najaarsconcert dat gegeven wordt in muziekgebouw In Vriendschap op De Mors in Delden.


Gerelateerde berichten

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder