nu 21°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
14°
onbewolkt
02:00
12°
onbewolkt
05:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

accordeonvereniging de optimisten

Terug

Accordeonvereniging De Optimisten

De Deldense accordeonvereniging De Optimisten werd opgericht op vrijdag 19 augustus 1955. Wat klein begon groeide al snel uit tot een flinke vereniging met een drukke concertagenda. Op dit moment heeft de vereniging, die muziekgebouw In Vriendschap op De Mors als hoofdkwartier heeft, maar liefst drie verschillende orkesten. Het B-orkest voor iedereen die een beetje accordeon kan spelen, het A-orkest voor de meer gevorderde accordeonist en het Amusementsorkest, bestaande uit leden van het B-orkest aangevuld met een aantal leden van het A-orkest.

Ieder jaar verzorgen de orkesten een groot aantal concerten in de regio. Het hoogtepunt is het traditionele Najaarsconcert dat gegeven wordt in muziekgebouw In Vriendschap op De Mors in Delden.


Gerelateerde berichten

Europarlementariër Annie Schreijer, gedeputeerde Hester Maij en wethouder Pieter van Zwanenburg hebben op zaterdag het nieuwe arrangement ‘Delden met een korreltje zout’ afgetrapt. Het arrangement moet Delde...


Derby Rood Zwart - SV Delden in beeld
Bekijk alle foto's

Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder