nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
19°
lichte regen
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
15°
geheel bewolkt
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

beevents

Terug

BE-Events

Deldense jeugd laten genieten

Be-Events is een organisatie die in 2013 is voortgekomen uit deelname aan de prijsvraag ‘het beste idee’, door SV Delden. Onder de naar ‘Teenage party Delden’ werd gestart met het opzetten van avonden voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar. Voor deze doelgroep waren er namelijk geen activiteiten en dus werd de jeugd gedwongen om bijvoorbeeld naar Hengelo te gaan. In de tussentijd werd de naam veranderd in Be-events en werd het losgekoppeld van SV Delden. De overige Deldense sportverenigingen sloten zich aan bij het initiatief evenals de SBR en Wijkkracht.

“Onze doelstelling is om de Deldense jeugd samen te laten genieten van onze activiteiten en ze een brede sociale vaardigheid aan te beiden voor nu en later dit onafhankelijk van geloof, school of sociale klasse. Door deze activiteiten zullen ze samen spelen en elkaar ontmoeten. Tevens kunnen we de jeugd van de straat houden.”

“Het uitgangspunt is om Happy fris als vast thema in te zetten bij de activiteiten. Dit betekent dat er geen alcohol wordt geschonken. Hiermee willen wij een krachtige boodschap afgeven dat de jeugd en alcohol niet bij elkaar horen. Wij willen hier mee bereiken dat voor de jeugd drinken van fris als cool gezien wordt. Wij laten ook op deze manier zien dat je zonder alcohol plezier kan hebben. Wij willen andere organisaties de gelegenheid bieden tijdens de Be Events activiteit, om de jeugd te informeren over alcohol en drugs (Tactus). Een advies te geven op het gebied van gezonde voeding (voedingscentrum) of diëtiste. Het geven van verschillende workshops tijdens de Be Events activiteit, moedigen wij de jeugd aan om in beweging te komen bijvoorbeeld op het gebied van dansen maar ook andere vormen van bewegen.”


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder