nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
18°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

culturele vereniging t nut delden

Terug

Culturele vereniging ‘t Nut Delden

Het Nut, zoals de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen vaak genoemd wordt, bestaat al 180 jaar en stelt zich ten doel het welzijn, in de ruimste zin, van individu en gemeenschap te bevorderen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze binding. Het Nutsdepartement Delden telt ruim 500 leden.

Het bestuur stelt ieder seizoen weer een interessant programma samen dat wordt uitgevoerd in Stadscentrum het Parochiehuis in Delden. Van september tot en met april kunnen leden en, bij voldoende plaatsruimte niet-leden, maandelijks genieten van een bijeenkomst bestaande uit bijvoorbeeld lezingen op het gebied van cultuur, literatuur en kunst, maar ook van gezellige muzikale zondagmiddagen met onder andere Latijns-Amerikaanse klanken.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder