nu 10°
Weerbericht Delden
lichte regen
19:00
geheel bewolkt
22:00
zwaar bewolkt
01:00
zwaar bewolkt
04:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

deldense schuttersvereniging

Terug

Deldense Schuttersvereniging

Deldense Schuttersvereniging is opgericht in 1946. De vereniging heeft als doelstelling het beoefenen en bevorderen van de Folklorische schietsport in het algemeen, in de vorm van vogelschieten, alsmede het beoefenen van het Vendelzwaaien. De vereniging bestaat uit geüniformeerde actieve leden en ongeïnformeerde leden. De vereniging telt momenteel ruim zeventig leden.

Het belangrijkste evenement van de vereniging is het jaarlijkse schuttersfeest in het eerste volle weekend van september. In 2016 vierde het feest een jubileum. Het was de 70e keer dat het Schuttersfeest in Delden werd gehouden.


Gerelateerde berichten

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder