nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

ehbovereniging stad en ambt delden

Terug

EHBO-vereniging Stad & Ambt Delden

De EHBO-vereniging Stad & Ambt Delden is opgericht in 1950 en telt momenteel zo’n 50 leden. Deze leden zijn allemaal in het bezit van een geldig diploma Reanimatie/AED, die jaarlijks wordt geactualiseerd. Het houden van deze herhalingslessen Reanimatie/AED, in Delden en Hengevelde, behoort ook tot de kernactiviteiten van de vereniging. sinds enkele jaren bestaat ook de mogelijkheid om de herhaling in 1 dag te volgen, in de Twickelo school in Delden. De EHBO-vereniging verzorgt eveneens de herhalingslessen Reanimatie/AED voor de mensen die zijn aangesloten bij de Stichting Hart voor Delden.

De vereniging heeft als doel daar waar nodig eerste hulp te verlenen. De leden worden ieder jaar gevraagd om ondersteuning te bieden bij onder andere sportevenementen en zomerfeesten. “We hanteren de regel dat het evenement in de Hof van Twente moet plaatsvinden om op onze medewerking te kunnen rekenen”, zo geeft secretaris Ingrid Gortemaker aan. “Om de taken te verdelen zijn er 4 personen binnen het bestuur verantwoordelijk voor de invulling van alle diensten. Zij zijn alle 4 in het bezit van goed uitgeruste tassen en een AED.”


Gerelateerde berichten

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder