nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
10:00
onbewolkt
13:00
11°
licht bewolkt
16:00
12°
onbewolkt
19:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

folkloristische dansgroep midden twente

Terug

Folkloristische Dansgroep Midden Twente

De Folkloristische Dansgroep Midden Twente is een dansgroep uit Delden in de Hof van Twente. De groep is opgericht in 1947 met het doel de Twentsche streekfolklore te bewaren voor het nageslacht. Het dansrepertoire bestaat uit plusminus vijfendertig oude, veelal Achterhoekse en Twentse dansen. De meest bekende dansen zijn de Driekesman, Pot met bonen en de Hôksebarge. De leden van de groep zijn gekleed in originele Twentse klederdracht, zoals deze omstreeks 1900 werd gedragen.

De vereniging breidde zich in 1973 uit met een kindergroep: De Rappe Klömpkes. Zij nemen een extra bijzondere plek in binnen de vereniging, welke altijd erg veel waardering oogst voor de ongedwongen wijze van vertolking van de Twentse folklore. Ieder jaar wordt verder een aantal activiteiten gehouden zoals Twentse avonden en wandeltochten. De Schaapskooi aan het Bornsevoetpad 7 in in Twickel is het hoofdkwartier van de groep.


Gerelateerde berichten

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder