nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

ouderen vereniging delden

Terug

Ouderen Vereniging Delden

De Ouderenvereniging Delden (OVD) is een algemene ouderenbond, ontstaan in 2012 en aangesloten bij de Nieuwe Bond van Ouderen Nederland (NBvON). De OVD behartigt de belangen van de ouderen bij overheden, instellingen en organisaties die zich bezighouden met ouderenbeleid.

Daarnaast kunnen de OVD-leden deelnemen aan verschillende activiteiten zoals muziekochtenden, koffie-ochtenden met daarbij een lezing, deelname aan een leesgroep, wandelgroep, een paar keer per jaar gezamenlijk uit eten of Duitse conversatieles. De OVD werkt samen met de beide andere ouderenbonden in Delden (PCOB en KBO), o.a. bij de organisatie van een busreisje, het aanbieden van computercursussen, hulp bij het invullen van belastingformulieren en de organisatie van een gemeenschappelijke voorlichtingsmiddag.

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder