nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
18°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

projectgroep deldense kerken

Terug

Projectgroep Deldense Kerken

De Projectengroep Deldense Kerken is in 1974 opgericht en organiseert activiteiten met het doel bijstand te verlenen aan hulpbehoevende mensen in de ruimste zin van het woord. Dit vindt plaats direct of indirect middels ondersteunende organisaties. Kernwoorden bij de verleende bijstand zijn: Kleinschaligheid, korte lijnen, plaatselijke betrokkenheid, transparantie, goede begroting en verantwoording en een vooraf gesteld tijdsplan.

Pijlers van de fondsen zijn: de plaatselijke kerstmarkten, Drie Koningen wandeling, Muzikale Wandeling door Delden, jaarlijkse oliebollenverkoop op de streekmarkt, plaatselijke oud papier inzameling, donaties van particulieren en jaarlijkse kerkdeur collectes.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder