nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
18°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

rood zwart

Terug

Rood Zwart

Voetbalvereniging in Delden

Voetbalvereniging Rood Zwart telt ruim 750 leden en heeft ten doel het beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen. De vereniging werd opgericht op 6 januari 1923 en speelt op sportpark Scheetheuvel aan de Langestraat 155 in Delden. In het seizoen 2016-2017 kent de club negen seniorenteams die op zondag uitkomen. Verder is er een zaterdagteam; een 35+ team. Ook zijn er bij de heren 25 junioren, pupillen en welpenteams. Het vrouwenvoetbal bij Rood Zwart bestaat uit een seniorenteam en een jeugdploeg.

Naast het voetbal tracht de club invulling te geven aan de sociaal-maatschappelijke functie die de voetbalvereniging voor ogen heeft, zoals: het bevorderen van een gezonde levensstijl, het promoten van een goede sociaal-emotionele ontwikkeling voor jongeren, het bevorderen van sociale integratie voor jong en oud (voorkomen dat mensen buiten de boot vallen) en het stimuleren van normen en waarden. (sportiviteit, respect en verantwoordelijkheid dragen). Met deze algemene doelstelling geeft de club aan meer te willen zijn dan alleen maar een voetballende sportvereniging.

Sociaal maatschappelijke missie en visie

Voetbal is een sport waar veel mensen plezier van hebben, hetgeen goed is voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het is er voor en van iedereen en verbindt mensen, jong en oud, zwart en wit, arm en rijk. “Door de centrale plaats die het inneemt in de harten van velen is voetbal bij uitstek geschikt om mensen aan te spreken op hun gedrag en verantwoordelijkheden. Wij willen deze kracht van het voetbal mede inzetten voor een betere (Deldense) samenleving.”

Sportieve missie en visie

Op sportief gebied wil de club een echt voetbal-amateurbolwerk zijn. “Spelend op het hoogst bereikbare niveau, met de vrijwilliger als grootste sponsor. We betalen spelers niet, maar binden hen door een goede opleiding en een aantrekkelijk verenigingsleven, onder het motto ‘Met elkaar en voor elkaar’. Inzet, vakmanschap, prestatie, spelplezier en sportief gedrag gaan daarbij samen in een goede sfeer en harmonie.”

Nieuw clubgebouw

Na de zomer van 2016 is de eerste schop de grond in gegaan voor een nieuw clubgebouw: het ‘Noaberschapshoes’. Jaren voorbereiding hebben inmiddels geleid tot een prachtig clubhuis, dat het kloppend hart is van het SportPark-PLUS aan de Langestraat. Een duurzame multifunctionele voorziening waar sport, spel en zorg elkaar ontmoeten in een mooie, groene omgeving.”


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder