nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stadsraad delden

Terug

Stichting Stadsraad Delden

De Stichting Stadsraad Delden is op acht december 2008 opgericht. De stichting heeft tot doel om de wensen en behoeften van inwoners, bedrijven, instellingen, verenigingen en organisaties te inventariseren, en vervolgens invloed bij de gemeente uit te oefenen om aan de aangedragen wensen en behoeften tegemoet te komen. Anderzijds wil de stichting de plannen en wensen van de gemeente in kaart brengen en dit met de achterban communiceren. De stichting is volledig onafhankelijk en heeft geen bewuste binding met politieke of religieuze overtuigingen. Het is een brede toegankelijke stichting voor iedereen die Delden een warm hart toedraagt. De raad bestaat uit negen, niet gekozen, vrijwilligers.

Dit initiatief is tot stand gekomen als gevolg van een aantal groeiende misverstanden, het gevoel dat de lokale politiek steeds verder van de Deldenaar afstaat en onbegrip in de vertaling van politiek en gemeentelijk beleid richting de woonkern Delden. Een en ander is het resultaat van de gemeentelijke herindeling, waardoor Delden opgegaan is in een grotere Gemeente, waaronder ook Goor, Diepenheim en Markelo vallen, inclusief buurtschappen als Deldenerbroek en Azelo. Dit heeft duidelijk een effect op de relatie tussen de inwoners en haar gemeente. Juist in dat vacuĆ¼m wil de Stadsraad een verbindende rol gaan spelen.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder